Am decis sa scriu acest articol pentru ca tot mai multi antreprenori se lovesc de aceasta problema si anume: cum sa isi faca un site pentru business-ul lor.

De multe ori pretul unui site porneste de la cateva sute de euro si poate sa ajunga si la cateva mii (daca iti doresti un sistem de vanzare, nu doar un site de prezentare), am decis sa iti spun cum poti tu singur, un simplu antreprenor fara cunostinte de php, html, css, etc. sa ai un site profesional.

Daca acum cativa ani puteai sa ai un business fara sa fii activ online acum nu se poate, chiar daca ai un business offline si vinzi doar in cartier sau la tine in oras, tot trebuie sa fii prezent si online. Clientul este comod si cand doreste sa cumpere ceva intra pe net pentru ca acolo poate sa compare preturile, sa afle mai multe detalii, sa citeasca review-urile, etc.

In acest articol nu o sa vorbesc de cum sa setezi un hosting sau cum sa cumperi un domeniu, pentru ca este plin internetul de aceste tutoriale si personal eu cred ca nu trebuie sa pierzi timpul cu astfel de lucruri cand o pot face altii pentru tine (o sa afli mai jos).

Cand vorbim de un site nou poate parea un pic complicat, dar nu este.

Vei avea nevoie de un domeniu, server (hosting) si in cazul nostru wordpress. Tot timpul incepi cu domeniul si hosting-ul. Pentru acestea iti recomand romarg.ro pentru ca sunt profesionisiti si sunt de mult pe piata in acest domeniu. 

Mergi pe romarg.ro si pe prima pagina o sa poti cumpara domeniul .ro sau alte extensii cum ar fi .com, . eu, etc. Daca nu te descurci poti sa intri pe chat si vorbesti cu ei sau la telefon. Chiar iti recomand sa faci asta pentru ca poti sa le spui ce site doresti sa faci si ei te vor indruma ce sa cumperi.

O alta optiune foarte buna sunt si cei de la TLH. Iti poti lua atat domeniu cat si hosting de la ei destul de ieftin si au un suport de clienti foarte bun, raspunzandu-ti rapid la orice provocare.

Dupa ce ai cumparat domeniul si hosting-ul trebuie sa instalezi WordPress-ul pe site.

Poti face acest lucru din CPanel sau poti sa ii rogi pe cei de la Romarg sau TLH sa faca asta pentru tine. Si gata… ai domeniu, hosting si site-ul este online. O sa primesti pe email toate detaliile de unde te loghezi pe noul tau site.

Pana aici este simplu si majoritatea care fac site-uri trec prin acesti pasi. Acum trebuie sa urci continut pe site, sa adaugi poze si un design atragator.

Ce urmeaza sa iti spun in continuare va face diferenta dintre site-ul tau si cel al concurentei deoarece nu cred ca vrei un site banal cu un template de 2 lei pe el si o grafica invechita.

O sa iti prezint uneltele cu care lucrez eu si cu care lucreaza multi marketeri de succes din Romania si de afara.

Thrive Themes este tot ce ai nevoie pentru a avea un site de prezentare sau un sistem de vanzare bine pus la punct.

Acum sa iti spun de ce recomand Thrive Themes si de ce lucrez eu cu ei. 

  • Au toate pluginurile de care ai nevoie pentru un site de succes.
  • Preturi mici in comparatie cu ce ofera
  • Update-uri saptamanale
  • Tutoriale pentru toate plugin-urile
  • Cursuri gratuite
  • Forum unde poti lua legatura cu alti membri
  • Suport de 5 stele
  • Si multe altele….
  • Preturile difera mult de la ce vrei sa faci, poti sa cumperi pluginurile separat cu o singura plata sau poti opta pentru membership cum am eu si atunci pentru o taxa anuala o sa ai acces la toate plugin-urile lor.

    De exemplu cu Thrive Architect poti sa creezi pagini web, sa scrii articole pe site cu un design mai frumos. De asemenea poti sa creezi de la zero un landing-page sau poti sa modifici un template oferit de ei. Au peste 250 de template-uri pentru landing page.

    Tot cu Thrive Architect plugin poti sa iti creezi prima pagina de la site, despre noi, contact, pagina cu serviciile, pagina pentru webinarii, etc.

    Daca doresti sa vezi ce cursuri au in acest moment intra pe Thrive University

    Cu Thrive Optimize plugin o sa faci A/B testing pentru paginile de vanzare sau pentru ce consideri tu ca ai nevoie de A/B testing. Astfel poti masura care pagina iti aduce mai multe rezultate.

    Daca iti doresti sa faci quiz-uri pe site atunci Thrive Quiz Builder o sa te ajute foarte mult.

    Un alt plugin care este obligatoriu sa il folosesti este Thrive Leads, cu ajutorul lui o sa faci formulare profesionale pentru newsletter.

    Tot timpul trebuie sa ai un canal de comunicare prin care sa tii legatura cu vizitatorii tai, iar acesta nu este site-ul pentru ca poti sa scrii ceva si daca ei nu mai intra la tine pe site atunci nu vor vedea, chiar daca ai o oferta de nerefuzat. 

    Canalul nr. 1 de comunicare trebuie sa fie email-ul pentru ca dupa ce ai adresa lor de email poti sa folosesti un serviciu de autoresponder cum ar fi GetResponse si sa ii tii la curent cu tot ce ai nou pe site, cum fac si cei de la Emag.

    Serviciul de la GetResponse il poti incerca o luna gratuit si are interfata in mai multe limbi printre care si romana.

    Multe companii folosesc email marketingul pentru ca stiu ca o persoana nu cumpara mereu de la prima vizita pe site. Este nevoie sa vada de mai multe ori o oferta (unele studii spun ca de cel putin 7 ori) inainte de a lua o decizie de cumparare.

    Si prin email marketing ii poti recauta pe cei care ti-au vizitat site-ul ori de cate ori doresti. Bineinteles, in limita bunului simt si cat timp sunt abonati, adica si-au dat acordul sa primeasca email-uri de la tine. Pentru ca se si pot dezabona oricand, dand click pe link-ul de Unsubscribe/Dezabonare care de obicei se afla la sfarsitul oricarui newsletter pe care il primesti.

    In caz ca te intrebi, de obicei devin abonati atunci cand descarca un material gratuit de la tine de pe site, de exemplu, un ebook sau cand isi pun adresa de email pentru a fi la curent cu tot ce este nou pe site. Probabil ai facut si tu acest lucru cel putin o data.

    Desi titlul articolului este despre cum sa iti faci un site, am preferat sa iti prezint acum si ce este necesar sa stii pentru a avea o prezenta cat mai puternica in mediul online, care sa iti aduca rezultatele dorite, nu doar cheltuieli cu crearea unui site(cum au multi din pacate).

    Asadar, atunci cand vrei sa ai o prezenta online, scopul tau ar trebui sa fie crearea unui sistem de comunicare si de vanzare, nu doar un site de prezentare.

    Sunt altii care poate se ofera sa iti faca un site la 200-300 de euro si apoi o taxa lunara pentru mentenanta. Dar in ziua de azi nu este suficient sa ai doar un site. 

    Totusi, un sistem necesita mai multa munca si costuri mai mari, dar in cele din urma iti aduce si vanzari mai multe. Depinde doar de tine ce iti doresti pentru afacerea ta.

    Desi iti va lua ceva timp sa inveti sa lucrezi cu instrumentele pe care ti le-am prezentat, iti poti crea si singur un sistem de vanzare.
    Dar nu este gratuit. Daca tu cauti cum sa faci un site gratis atunci nu ai un business sau nu te intereseaza ca acel business sa creasca cat mai mult si mai devreme sau mai tarziu el nu va mai exista.

    In schimb nu nu te va costa nici mii de euro, nici macar sute de euro. Domeniul + hostingul + pachetul de la Thrive te vor costa pentru un singur site aproximativ 100 de euro.

    Da, doar 100 euro pentru un site profesional. Dar in schimb o sa te coste timp, pentru ca va trebui sa te uiti la tutoriale si sa vorbesti cu cei de la hosting sa te mai ajute. Totusi, se poate, si nu trebuie sa depinzi de nimeni pentru ca dupa ce inveti poti intra tu oricand vrei si sa faci modificarile necesare.

    In schimb, daca nu doresti sa investesti timp pentru a invata sa iti faci singur site-ul, va trebui sa platesti. Uneori in timpul pe care il petreci ca sa inveti sa faci singur site-ul poti face mai multi bani din activitatea ta si atunci merita sa platesti pe altcineva sa iti faca site-ul ca sa nu mai pierzi tu timp pretios.

    Asadar, e alegerea ta.

    Video Story te poate ajuta cu crearea site-ului cat si cu crearea unui sistem de vanzare care implica un ebook gratuit pe care sa il dai ca sa captezi adresa de email a vizitatorilor tai cat si toate paginile de site si secventa de email-uri care sa sustina procesul de vanzare.

    Sorin Crisan

    Sfatul meu este sa incepi de acum, nu mai amana pentru ca pierzi bani in fiecare zi in care nu ai un site.

    Creeaza site-ul, landing page, squeeze page si seteaza email-uri din autoresponder incat sa fie totul pe pilot automat. 

    Daca ti-a placut acest articol si il gasesti folositor, da-l mai departe pentru a a-i asista si pe prietenii tai care isi doresc un site si o prezenta cat mai puternica in mediul online. Si de fiecare data cand ai nevoie de instrumentele prezentate aici, revino la acest articol. 
    Multumesc pentru share si succes cu crearea site-ului.

    LASA UN Comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate

    {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}